Sociologi: Personal, arbete, organisation III
Kursen ska öka din förmåga till självständig analys av sociala företeelser.
Kursen består av två 7,5 hp kurser och avslutas med en kandidatuppsats.
Delkurser
Modern sociologisk teori
Denna delkurs ger en fördjupad presentation av ett urval av moderna teoretiska perspektiv som fortfarande äger aktualitet inom sociologin. Som ett övergripande tema är kursen centrerad runt problematiken rörande förhållandet mellan strukturer och aktörer.
Sociologisk metod
Kursen utgör en fortsättning och fördjupning av tidigare metodkurser. Kursen består avbåde kvanitativ och kvalitativ metod.
Kandidatuppsats
Delkursens syfte är att studenten ska utföra ett begränsat forskningsarbete som redovisas i en uppsats, och försvaras vid ett seminarium där studenten även opponerar på ett annat uppsatsarbete. Arbetet ska förankras i relevant sociologisk teori och etablerade samhällsvetenskapliga analysmetoder ska användas för arbetet.
Undervisning
Undervisningen ges i form av föreläsningar och seminarier samt för uppsatsen även i form av handledning.
Examination
I kursen förekommer olika examinationsformer såsom individuell skriftlig tentamina, hemtentamina samt löpande examination i enlighet med vad som anges för respektive delkurs på delkursens sida i Athena. Kandidatuppsasten försvaras vid ett examinationsseminarium. Examinationsseminarierna är fyra gånger per år: sista veckan på höst-respektive vårtermin samt ett i mitten på mars och ett i mitten på oktober. Inlämning av färdig uppsats sker cirka en vecka innan examinationsseminariet. För exakta inlämningsdatum se kurssidan i Athena.
Examinator
Studentexpedition
För studieintyg, frågor om antagning, tentamen och registrering med mera kontaktar du Sociologiska institutionens studentexpedition.
Studievägledning
För vägledning kring studier i ämnet, studieplanering, studieuppehåll, tillgodoräknande och studieintyg.
Du är också välkommen att boka tid för vägledande samtal, om allt som rör din studiesituation.
Om du stöter på problem under studietiden kan det vara bra att veta att studievägledaren arbetar under tystnadsplikt.
Studierektor grund- och avancerad nivå
Studierektorrna ansvarar för planering av kursutbud, kursplaner, lärarbemanning med mera. De tar också beslut i vissa studentfrågor.